קמח ערמונים

קמח ערמונים

41.50 ₪
קמח ערמונים, במשקל 500 גרם
תכולה 500 גרם
איך כדאי לאחסן? במזווה או במקרר
במה כדאי לשלב? בפנקייקים, במאפים

טיפים מהמזווה:

קמח ערמונים מורכב מערמונים טחונים דק ,אינו מכיל גלוטן ונחשב כשר לפסח (אך ללא השגחה) הערמונים גדלים בתוך קליפה קשיחה, הנפתחת לפני הבשלתו, העץ זקוק ללחות לצורך הבשלת הפרי, לרוב הערמונים נאכלים לאחר קלייתם. בכוס קמח ערמונים יש כ- 29% מהצריכה היומי המומלצת של סיבים מה שהופך אותו למזון בעל ערך גליקימי נמוך המונע מהסוכר בדם לעלות בצורה חדה. הערמונים עשירים בויטמיןC ומכילים מינרלים נוספים כגון אשלגן, מגנזיום חומצות אמינו ונוגדי חימצון. הם נחשבים לאגוזים עם אחוזי שומן נמוכים ביחס לאגוזים אחרים הערמונים עשירים בויטמיני B , במיוחד ב 1B, 6B היעילים בין השאר בטיפול בהפרעות קשב וריכוז, דיכאון, כולסטרול גבוה, איזון מערכת העצבים, מערכת העיכול והעור בכוס ערמונים 100 מק"ג חומצה פולית, המהווים 25% אחוז מהתצרוכת היומית המומלצת , חומצה פולית, המכונה גם ויטמין B9 נחוצה להתפתחות תקינה של העובר ולכן הכרחית לצריכה בזמן הריון, ובכלל למצבי אנמיה. בקמח ערמונים ניתן להשתמש בשילוב עם קמחים נוספים כמו קמח כוסמין, שיפון או קמח שקדים, מה שיוסיף לבצק ארומה אגוזית וצבע כהה. ניתן להכין מהקמח מאפים מתוקים או מלוחים, בצקים לפסטה ולקישים. יש שלכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com