אינג'רה

אינג'רה

מה צריך:


קילו קמח טף


מים


הוראות הכנת הבלילה:


שופכים לקערה את קמח הטף. ומוסיפים מים קרים בהדרגה תוך כדי בחישה.


מערבבים עם כף עץ עד קבלת עיסה אחידה, בוצית ללא גושים.


מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למשך לילה שלם.


למחרת, לאחר שהבצק תפח והחמיץ מעט, מדללים אותו בעזרת מעט מים קרים ולשים שוב. 


מוסיפים כ- 3/4 ליטר מים רותחים ובוחשים עד קבלת בלילה דלילה שדומה במרקמה לבלילת פנקייק. במידה והמים הרותחים לא מספיקים לתהליך, מוסיפים בהדרגה עוד מים קרים וממשיכים לבחוש עד שלא נותרים גושים.


מכסים שוב ומניחים בצד (למשך כ- 6 שעות). מוסיפים כפית סודה לשתייה וישר עוברים לבישול. 


*אחרי שנוסיף את הסודה לשתייה, הבצק יבעבע ונראה קצף לבן מלמעלה.


להכנת האינג'ירה: 


מחממים מחבת עבה (עדיף טפלון) על אש גבוהה.


משמנים מחבת במעט מאוד שמן.


בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה שכבה דקה דקה על המחבת (בדומה להכנת פנקייק).


בועות אוויר יופיעו על הבצק. יש להמתין עד שיסיימו להופיע ואז יש לכסות את המחבת עם מכסה למשך כדקה. 


כשהשוליים נפרדים בקלות מהמחבת, מוציאים ומניחים בצד להצטנן ובינתיים וחוזר חלילה.


זמינות: במלאי

שם המוצר מחיר כמות
קמח טף מלא - מנחת הארץ
28.50 ₪
שמן זרעי ענבים (חצי ליטר)

מחיר רגיל: 20.80 ₪

15.90 ₪

חסר במלאי

מיקי שמו- קערת ערבוב לבנה 3 ליטר (בסיס גומי)
42.90 ₪
סט כלי במבוק 6 חל'
34.90 ₪
אדוני סטון מחבת 24 ס"מ

מחיר רגיל: 169.00 ₪

126.80 ₪

אינג'רה