החמין הטבעוני של מרי

החמין הטבעוני של מרי

--מצרכים
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 ראש שום עם קליפה
2 כוסות חומוס (להשרות לילה לפחות)
½ / כוס שעועית לבנה/ שעועית חומה
½ 1 כוס גריסי פנינה (להשרות ללילה לפחות)
2 כפות עגבניות מרוסקות/ רסק עגבניות
½ כפית קינמון
2 כפיות פפריקה מתוקה
מלח
פלפל
4-5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים גס
2 בטטות קלופות שלמות
2 תמרים

--אופן ההכנה:

לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה בשמן זית

להוסיף רסק עגבניות ותבלינים ולהוסיף 3 כוסות מים

להניח את החומוס והשעועית בתוך הסיר

לקחת את גריסי הפנינה ולהכניס לשקית קוקי, להוסיף כפית פפריקה מתוקה, קצת מלח ושתי כפות מהרוטב לתוך השקית ולהוסיף עוד קצת מים. לסגור את השקית ולהניח בסיר

להניח את תפוחי האדמה והבטטה על החומוס והשעועית.

להוסיף לסיר 2 תמרים.

להניח ראש שום שלם עם קליפה בתוך הסיר.

להוסיף מעל הכל מים, לכסות את השעועית, החומוס ותפוחי האדמה ולהביא לרתיחה על הגז (כעשר דקות).

אחר כך- להכניס לתנור, בהתחלה כשעה על 180 מעלות ואז להוריד את התנור ל- 110-120 מעלות למשך כל הלילה.

בבוקר לבדוק אם נדרש להוסיף מים שלא יתייבש.

זמינות: במלאי

שם המוצר מחיר כמות
שעועית לבנה אורגנית - הרדוף
15.00 ₪
שמן זית מסיק מגל (שמן הבית)
52.90 ₪
פפריקה מתוקה
6.00 ₪
אדוני סטון סוטז' עם מכסה 28 ס"מ- 4.2 ליטר

מחיר רגיל: 269.00 ₪

201.80 ₪

גריסי פנינה אורגניים
9.50 ₪
תמר מג'הול פרימיום-500 גרם
27.00 ₪
קינמון טחון
8.10 ₪
שעועית אדומה אורגנית - הרדוף
13.50 ₪
עגבניות שרי MUTTI
11.50 ₪
חומוס (הדס) בתפזורת-1 קילו

מחיר רגיל: 14.80 ₪

11.00 ₪

חמין הוא מאכל שבכל בית יש את הטעם הייחודי, את סימן ההיכר שלו. "הסימן" עובר מדור לדור ולעיתים, יש אמיצה/"חצופה" אחת במשפחה שמוסיפה קצת מהאופי שלה לתבשיל ונותנת לו "טוויס" אישי או תוספת מעדה אחרת שמתגנבת לתבשיל. מה שבטוח הוא שלכל המתכונים יש מקום כאן במזווה. אז אספנו מתכוני חמין של בשלניות שאנחנו אוהבים, מוזמנים לראות לאיזה אתם מתחברים וכמו תמיד, מוזמנים לשתף אותנו בתמונות ומתכונים שלכם.