החמין הטבעוני של לילך

החמין הטבעוני של לילך

מה צריך:

חומוס מושרה ללילה
2-3 בטטות עם קליפה
5-6 תפו"א קלופים חתוכים לחצאים
ראש שום עם קליפה
בצל בינוני שלם קלוף
3 תמרים מג'הול
5 משמש מיובש
4 שזיף מיובש
כוס וחצי גריסי פנינה / אורז בסמטי

לטיבול:

1/2 כוס שמן זית איכותי
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה מעושנת
1/4כוס סילאן
כפית מלח הימאליה
כפית שטוחה פלפל גרוס
מים בגובה 3/4 סיר
שקית קוקי.

אוכן ההכנה:

בסיר גדול עמיד בחום של תנור, שמים את כל הרכיבים ללא הפירות היבשים (ללא כולל רכיבי התיבול).
בקערית נפרדת מערבבים את השמן והתבלינים, ללא הסילאן.
שופכים 3/4 מהכמות שבקערית על כל הרכיבים בסיר.
שמים בשקית קוקי את גריסי הפנינה /אורז ושופכים לתוכה את שאר הטיבול, כולל שן שום אחת.
ממלאים 2 כוסות מים בשקית וסוגרים.
מחוררים בעזרת מזלג, מניחים בצד.
ממלאים את הסיר במים ומרתיחים על הגז למשך כשעה.
מוסיפים את הפירות היבשים לסיר, מפזרים את הסילאן מלמעלה, מניחים את שקית הקוקי המלאה מעל הכל וסוגרים את הסיר.
מכניסים לתנור למשך הלילה בחום של 130 מעלות.
נהנים מהריח, ואוכלים.

בתיאבון

זמינות: במלאי

שם המוצר מחיר כמות
גריסי פנינה אורגניים
9.50 ₪
שמן זית מסיק מגל (שמן הבית)
52.90 ₪
פפריקה מתוקה
6.00 ₪
אורז בסמטי מלא אורגני - תבואות
13.60 ₪
משמש מיובש - 500 גרם
22.30 ₪
מלח הימלאיה גס (קילו) - תבואות
20.00 ₪
פפריקה מעושנת
10.00 ₪
שזיף מיובש ללא סוכר-250 גרם
22.50 ₪
סילאן - שקד תבור (צנצנת קטנה)
16.90 ₪
פלפל שחור גרוס דק
8.70 ₪
חומוס (הדס) בתפזורת-1 קילו

מחיר רגיל: 14.80 ₪

11.00 ₪

אדוני סטון סוטז' עם מכסה 28 ס"מ- 4.2 ליטר

מחיר רגיל: 269.00 ₪

201.80 ₪

חמין הוא מאכל שבכל בית יש את הטעם הייחודי, את סימן ההיכר שלו. "הסימן" עובר מדור לדור ולעיתים, יש אמיצה/"חצופה" אחת במשפחה שמוסיפה קצת מהאופי שלה לתבשיל ונותנת לו "טוויס" אישי או תוספת מעדה אחרת שמתגנבת לתבשיל. מה שבטוח הוא שלכל המתכונים יש מקום כאן במזווה. אז אספנו מתכוני חמין של בשלניות שאנחנו אוהבים, מוזמנים לראות לאיזה אתם מתחברים וכמו תמיד, מוזמנים לשתף אותנו בתמונות ומתכונים שלכם.