מתכון טורטיה מש

שעועית המאש הנקראת גם אפונה סינית או שעועית מונג. היא עשירה במנגן, אשלגן, מגנזיום, חומצה פולית, נחושת. שעועית המאש מכילה 23 גר' חלבון! לצורך השוואה, בחלבון ביצה אחד יש 4 גרם חלבון. 


לכן טורטיית מש היא פתרון נהדר לכל מה שרוצים "לשים בפיתה" מעולה עם טחינה, עם כל סוג של ירקות- טריים, אפויים, מוקפצים...


בכוכבית נוסיף, שאפשר בכיף לקרוא לטורטייה: לאפה מש, בלינצ'ס מש...הכול בהתאם למראה הסופי ולמה שהולך בבית.


מה צריך:




  • כוס שעועית מש (יבשה)




  • ¼ 1 כוסות מים




  • תבלינים : מעט מלח הימלאיה, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כורכום, אורגנו וטימין




הוראות הכנה


1. משרים את שעועית המש בקערה עם מים למשך הלילה.


2. לאחר ההשריה יש לסנן היטב 


3. מעבירים לבלנדר ומוסיפים את התבלינים והמים. טוחנים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה (כמו של בלינצ'ס/ טורטיה).


4.מחממים מחבת נון סטיק לחום גבוה, שופכים למחבת מעט מהבלילה ויוצרים שכבה אחידה. כשהטורטייה מקבלת גוון אחיד יש להפוך לצד השני לעוד חצי דקה וקדימה לטורטייה הבאה


* ניתן לשמור בהקפאה (כדאי לשים בניהן נייר אפיה)


בתאבון!


יש לנו גם מתכון של אינג'ירה (טורטייה אתיופית מקמח טף), אם בטורטיות עסקינן...


יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף 


#hamezaveh


 


 

זמינות: במלאי

שם המוצר מחיר כמות
שעועית מש בתפזורת - 1 קילו
12.00 ₪
פפריקה מתוקה

מחיר רגיל: 6.00 ₪

4.20 ₪

כורכום טחון

מחיר רגיל: 5.00 ₪

3.50 ₪

פלפל שחור גרוס דק

מחיר רגיל: 8.70 ₪

6.09 ₪

יוצרת המתכון, מורן איינשטיין - מנטורית לשינוי הרגלי אכילה ואורח חיים בריא

בעלת אתר ועמוד הפייסבוק briutme עם טיפים ומתכונים מעולים