קמח טף - תבואות

קמח טף - תבואות

22.00 ₪
קמח טף, של "תבואות", במשקל 1 קילו
לא מתאים לצליאקים מחשש לזיהום משני
   
תכולה 1 קילו
איך כדאי לאחסן? במזווה או במקרר
במה כדאי לשלב? במאפים, בעוגות ועוגיות, בלחמים מיוחדים

טיפים מהמזווה:

טף הוא הדגן הקטן בעולם מקורו באפריקה ואזור גידולו העיקרי הוא באתיופיה. הוא הוכרז כמזון על ומכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול. מאה גרם של טף מכילים כמות ברזל, סידן וחלבון המצויה בעשר ביצים או ב-1 ק"ג בשר, ולכן הטף מתאים גם לטבעונים הנמנעים ממזון שמקורו בבעלי חיים. בכוס טף מעל 80% מהתצרוכת היומית של ברזל ושל מגנזיום, מעל 35% מהתצרוכת היומית של סידן, 50% מהתצרוכת היומית של חלבון, מעל 50% מהתצרוכת היומית של סיבים, עשיר מאוד בויטמיני B, ומכיל כמויות יוצאות דופן של מנגן , מינרל החיוני לתפקוד תקין של המוח בעל יעילות מוכחת בטיפול במס' מחלות עצביות, כמו: ‏אלצהיימר, סכיזופרניה והוא גם ממלא תפקיד חשוב בייצור תירוקסין בבלוטת התריס. תורם לספיגת סידן בגוף ואף מעלה ייצור חלב אם.‏ ‏קיימים שני סוגי קמח טף: טף בהיר, וטף חום. ככל שהצבע כהה יותר הטעם עשיר יותר וכנראה גם עשיר יותר מבחינה תזונתית אך הוא כבד לעיכול. הטף הכהה מגיע מצמחים שקל יותר לגדלם הלחם האתיופי - אינג'רה - עשוי מקמח טף בהיר שהוא כאמור קל יותר לעיכול. הטף יכול להחליף כל קמח אחר, בפשטידות, קציצות ודייסות. היום אף ניתן להינות מיתרונותיו התזונתיים גם בחטיפי אנרגיה. הטף אינו מכיל גלוטן, אך בגלל גידולו בסמןך לשדות חיטה ייתכן שהוא לא יהיה נקי מגלוטן ולכן אם אתם רגישים לגלוטן יש למצוא מקום שמוכר קמח טף שנקי בוודאות מגלוטן. יש שלכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com