שעועית אזוקי אורגנית - הרדוף

שעועית אזוקי אורגנית - הרדוף

13.80 ₪
שעועית אזוקי אורגנית, של חברת "הרדוף", במשקל 500 גרם
   

למה זה טוב?

  • תורם לבריאות הלב
  • עשיר בחלבון
  • עשיר בחומצה פולית
תכולה 500 גרם
איך כדאי לאחסן? במזווה
במה כדאי לשלב? בתבשילים, בסלטים, בממרחים, בקציצות ולביבות

טיפים מהמזווה:

שעועית האזוקי היא שעועית קטנה שמקורה במזרח אסיה ובאזור ההימלאיה. שעועית האזוקי הנפוצה ביותר היא בצבע אדום אך ניתן למצוא גם שעועית אזוקי לבנה, שחורה, ואף מנומרת באזורים מסוימים. מלבד הטעם הייחודי של שעועית האזוקי היא עשירה בערכים תזונתיים ומזינה מאוד. הא מכילה סיבים התזונתיים המסייעים בשמירה על מערכת עיכול תקינה,איזון רמות הכולסטרול בגוף,איזון רמות הסוכר בגוף ובהפחתת התשוקה למתוקים. ברפואה הסינית, האזוקי נחשבת ל"יאנג" – כלומר מחממת ומעלה אנרגיה. גם היא כמו קטניות אחרות עשירה בחלבון ובשילוב עם עושר בסיבים תזונתיים היא מסייעת בהקניית תחושת שובע לאורך זמן ולפיכך מסייעת בירידה במשקל. ארגוני בריאות ממליצים לגוון את מקורות החלבון שלנו ולצרוך יותר קטניות - בין היתר, בשל כמות הסיבים הגבוהה וכמות השומן הנמוכה שבהן. האזוקי עשירה גם בויטמינים מקבוצת B, בעיקר בחומצה פולית, המומלצת לנשם בהריון מאחר והיא מסייעת במניעת התפתחות של מומים מולדים בעוברים. האשלגן שבאזוקי חשוב לתקינות מערכת כלי הדם,מגביר את זרימת הדם ובכך מסייע בשמירה על לחץ דם ופעילות תקינה של הלב. הוא אף מסייע במניעת טרשת עורקים הגורמת להתקפי לב ושבץ. שעועית האזוקי תורמת לניקוי הכבד וזאת בשל תכולה גבוהה של מינרל ייחודיי המוכרים בשם מוליבדן. חצי מנה של שעועית אזוקי מספקת את הצריכה היומית המומלצת של מוליבדן. חשוב לדעת, כי על מנת להקל על העיכול מומלץ להשרות את כל סוגי הקטניות, כולל את האזוקי וכן מומלץ מאוד להנביטן כיוון שהנבטה מעלה עת ערכן התזונתי. יש שלכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com