שעועית אדומה אורגנית - הרדוף

שעועית אדומה אורגנית - הרדוף

16.30 ₪
שעועית אדומה אורגנית, של חברת "הרדוף", במשקל 500 גרם
   

למה זה טוב?

  • עשיר בחלבון
  • עשיר בחומצה פולית
  • עשיר בסיבים תזונתיים
תכולה 500 גרם
איך כדאי לאחסן? במזווה
במה כדאי לשלב? בתבשילים, בסלטים, בממרחים, בקציצות ולביבות

טיפים מהמזווה:

שעועית אדומה ( red kidney bean )קטניה הגדלה בתרמילים שבצורתה ובצבעה מזכירה כליות ואף ברפואה הסינית היא מתאימה לטיפול בבעיות הקשורות לכליות, לעיתים מתבלבלים בינה לבין האזוקי אך מדובר בקטניה שונה השעועית האדומה עשירה מאוד בחלבון, כ 16- גר' חלבון לכוס, עשירה מאוד בסיבים מסיסים, 66% מהתצרוכת הימית המומלצת, הסיבים תורמים לתחושת שובע , איזון הסוכר והפחתת כולסטרול בכוס שעועית אדומה יש 33% מהתצרוכת היומית של חומצה פולית,29% מהתצרוכת היומית של ברזל, ומעל 20% מהתצרוכת היומית של מגנזיום , נחושת, אשלגן, זרחן המגנזיום מאזן את רמת הסוכר בדם, שומר לחץ דם תקין ועל קצב הלב, שומר על עצמות חזקות, ומשתתף פעיל בכל תהליכי הפירוק והבנייה המתבצעים בגוף. נחושת הינו מינרל המסייע ליצירת תאי דם אדומים, יצירת אנרגיה בתאים,פעילות תקינה של כלי הדם ולהגנה על העצמות וריקמות החיבור. אשלגן מסייע לגוף להעביר אותות עצביים, מאזן לחץ דם , שומר על תפקוד תקין של השרירים ומקטין את הסיכוי לאיבוד מסת מסת עצם ולאבנים בכליות. זרחן , אחרי הסידן המהווה מרכיב עיקרי בבניית העצמות והשיניים, ומאזן חומציות. השעועית אדומה מככבת במתכונים כמו צ'ילי קון קרנה, תבשילים הודיים, קציצות, ממרחים וסלטים קרים. חשוב לדעת כי חובה! לבשל אותה במים רותחים למשך 10 דקות לפחות על מנת להוציא ממנה את הרעילות הנגרמת מ-phytohaemagglutinin. בישולה במים ללא הרתחלה עלול להכפיל ולשלש את החומר הרעיל הטמון בה. יש שלכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com