קינואה אדומה

קינואה אדומה

26.80 ₪
קינואה אדומה בתפזורת
26.80 ₪
   

למה זה טוב?

  • עשיר בחלבון
  • עשיר בחומצה פולית
  • בעל אינדקס גליקמי נמוך
איך כדאי לאחסן? במזווה
במה כדאי לשלב? בתבשילים, בסלטים, בקציצות ולביבות, בדייסות, בקינוחים

טיפים מהמזווה:

קינואה (quinoa) צמח השייך למשפחת הירבוזיים, היא אינה שייכת למשפחת הדגנים אך משווקת כדגן לצד החיטה, השעורה והאורז .מקור הקינואה בדרום אמריקה לפני כ- 6000 שנה אצל בני האינקה אשר התייחסו לקינואה כאל צמח קדוש וקרו לה "הזהב של האינקה". כיום, המדינות המובילות בייצור קינואה הן פרו ובוליביה. הקינואה נמכרת כגרגרים קטנים בצבעים שונים , קינואה אדומה, שחורה ולבנה שהיא הנפוצה ביותר. כוס קינואה מכילה כ19% מהתצרוכת היומית המומלצת של חומצה פולית, 15% מהתצרוכת היומית המומלצת של ברזל, 16% מהתצרוכת היומית המומלצת של חלבון (8 גרם), ערכה הגילקמי נמוך במיוחד (35), היא מכילה את כל חומצות האמינו ולכן היא מהווה מקור לחלבון איכותי ומלא, עשירה בסיבים תזונתיים ,אינה מכילה גלוטן, עשירה מאוד במגנזיום 30% מהתצרוכת היומית המומלצת , מינרל שיכול לתרום להורד לחץ הדם מאחר והינו מרפה כלי דם. בנוסף היא מכילה כמויות מרוכזות של נוגדי חימצון גדולים יותר מאשר בפירות יער , חומרים אנטי דלקתיים וחומרים צמחיים בשם ליגנאנים; הידועים כמגנים מפני סרטן שד וסרטנים הורמונליים נוספים. היא גם מהווה מקור נפלא למנגן (58% מהתצרוכת היומית) ולנחושת, מינרלים שבדרך עקיפה עוזרים להגן על המיטוכונדריה מנזק חמצוני ולהגן על תאי דם אדומים מפגיעות הנגרמות על ידי רדיקלים חופשיים. בנוסף למנגן , בו הקינואה מאוד עשירה, תפקידי חשובים נוספים כמו ייצור תירוקסין בבלוטת התריס.‏ מטבוליזם של סידן, איזון גלוקוז בדם, ייצור חלב אם ועוד כדאי לשטוף לפני הבישול , להכין כמו אורז או כמו פסטה, זמן ההכנה של קצר (בין 15-20 דק') ,כאשר היא מוכנה היא הופכת לשקופה מעט והנבט מתעגל, היא קלה לעיכול ומתאימה לפעוטות, ילדים, מבוגרים, נשים בהריון . ניתן להכין ממנה סלטים, מרקים, תבשילים וקינוחים. יש שלכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com