חמאת קקאו

93.00 ₪
100% חמאת קקאו איכותית, מגיעה במטבעות, במשקל של 1 קילו
   
תכולה 1 קילו
איך כדאי לאחסן? במזווה או במקרר
במה כדאי לשלב? בשוקולדים, בקינוחים, בגלידות

טיפים מהמזווה:

חמאת קקאו(Theobroma cacao), במקור ממרכז ודרום אמריקה, בחוף השנהב גדל כ-40% מהקקאו בעולם, צבעה צהוב בהיר והיא למעשה השמן הצמחי המופק מפרי הקקאו הגדל על עצים גבוהים באקלים חם ולח הדורשים כמות גדולה של גשם.בני המאיה והאצטקים היו הראשונים שהשתמשו בפרי הקקאו להכנת משקאות וגם כמטבע לסחר חליפין. את הפרי השלם מבקעים ומוציאים ממנו כחמישה פולים, מייבשים , קולים , מרסקים ולסיום מפרידים את הקליפה מהליבה. מהליבה מפיקים את המסה היבשה הנטחנת לאבקת קקאו והשומן שהוא חמאת הקקאו. חמאת הקקאו נטולת טעם ומכילה 96.6 אחוזי שומן, חומצה פלמיטית, סטארית אולאית ונוגדי חימצון. כאשר היא איכותית היא בעלת ארומה שוקולדית. היא מוצקה בטמפרטורת החדר ונוזלי בטמפרטורת הגוף וזו הסיבה לשימוש הנפוץ בתעשיית התרופות והקוסמטיקה. נוגדי החימצון של החמאה מאפשרים חיי מדף ארוכים לכל המוצרים המופקים מהחמאה ,ברפואה משתמשים בחמאה לציפוי גלולות, משחות עור , תכשירים לעור סדוק ואף להתקנים תוך רחמיים. במטבח משתמשים בה להכנת שוקולד וקינוחים. יש האומרים כי לה יתרונות בריאותיים הקשורים בעיקר לעור ולשיער כמו להפחתת סימני מתיחה, קמטים ,צלקות ,עור יבש, דלקות בעור, פריחה, לחות ונשירת שיער . למרות ההשפעה השלילית של שומן רווי על מערכת הלב וכלי הדם, ישנם מחקרים המראים שיפור במצב דלקתי בלב בטיפול בכמויות מתונות של חמאת קקאו. רצוי לרכוש חמאת קקאו איכותית כי היא זו שתקבע את טעמו של התוצר הסופי- השוקולד. חשוב לזכור שכמו כל דבר -יש לצרוך חמאת קקאו במתינות על מנת ליהנות מהייתרונות הבריאותיים שיש לה להציע. יש שלכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ [email protected]