קמח חומוס אורגני - מנחת הארץ

קמח חומוס אורגני - מנחת הארץ

26.90 ₪
קמח חומוס אורגני, של "מנחת הארץ", במשקל 1 קילו
לא מתאים לצליאקים מחשש לזיהום משני
   
תכולה 1 קילו
איך כדאי לאחסן? במזווה או במקרר
במה כדאי לשלב? במאפים, בקציצות ולביבות, בחביתות חומוס

טיפים מהמזווה:

החומוס או בשמו המדעי "החימצה התרבותית" הוא אחת הקטניות הראשונות ששימשו למאכל אדם. גרגרי החומוס עשירים בחלבון, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן ומינרלים נוספים החיוניים לבריאות העצם: אבץ, נחושת ומנגן. כמו כן, הם עשירים בחומצה פולית ובחומצות אמינו. בגרגירי החומוס עצמם יש מעט מאוד שומן ובנוסף, יש בהם שילוב נפלא בין חלבון לסיבים תזונתיים - שני רכיבים המשרים תחושת שובע לאורך זמן. קמח החומוס, הוא בעצם 100% גרגירי חומוס יבשים טחונים. חלק מקמחי החומוס עשויים מחומוס קלוי וחלקם מחומוס שאינו קלוי, ההבדל הוא בטעם קצת שונה. הקמח עשיר בחלבון, בברזל, בסידן, באשלגן וכו׳. כוס אחת של קמח חומוס מכילה 356 קלוריות, 21 גרם חלבון, 6 גרם שומן כולל ו -53 גרם פחמימות. יש לו פחות קלוריות ופחמימות מחיטה מלאה ובוודאי פחות מהקמח הלבן. בקמח חומוס יש כמות כפולה של חלבון מאשר בקמח מחיטה מלאה ושש פעמים יותר חלבון מקמח לבן. הוא מקור מצוין לחומצה פולית, ומכיל פי שבעה יותר מחומצה פולית בקמח מחיטה מלאה ולכן מאוד מומלץ לאכול חומוס לפני ובמהלך ההיריון. פרט לערכים התזונתיים הנפלאים, לקמח החומוס יש יתרון נפלא נוסף והוא היכולת שלו להדביק מרכיבי מזון אחרים זה לזה. בדומה לביצה, גם בחומוס ניתן להשתמש כדי ״להדביק״ פשטידות או קציצות, ולכן ניתן לעשות בו שימוש נרחב במטבח. בשנים האחרונות הביקוש לקמח חומוס גדל בעיקר בקרב אלו המעוניינים להפחית או להפסיק להשתמש בביצים בגלל אלרגיה או אי סבילות לביצים. וכן בקרב אנשים שבחרו להפחית/להפסיק צריכת מוצרים מהחי מטעמי בריאות או מטעמים אידאולוגיים. יש לכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com