טחינת היילה נולדה על אדמת אתיופיה.
שם, בממלכת השומשום האיכותי בעולם, כל גרגר מופרד מקליפתו, מיובש ונטחן באמצעות מכשור טכנולוגי מתקדם, ללא השרייה במי מלח או קלייה בטמפרטורות גבוהות, כנהוג בשיטת הייצור המסורתית.
גרגירי השומשום מיובשים באוויר חם וכך נשמר טעמו הטבעי וסגולותיו הבריאותיות.
טחינת היילה מיוצרת מרכיב אחד בלבד שומשום "חומרה", האיכותי בעולם. זן זה הוא ייחודי בטעמו המתקתק והאגוזי ובנוסף עשיר מאוד בויטמינים ומינרלים הודות לאדמה בה גדל אלפי שנים באופן טבעי.
כל אלה נותנים לטחינת היילה את טעמה העשיר והמשובח ואת האיזון המושלם שאי אפשר למצוא באף טחינה אחרת.