מתכון אורז קארי וחמוציות

אנחנו אוהבים לשלב חמוציות בתפריט היומי, כי לחמוציות סגולות רבות. בין היתר, החמוציות בעלות נוגדי חמצון החזקים פי שמונה ויותר מוויטמין C ותורמים להגברת ההגנה ולמניעת נזק לתאים שונים כמו כלי הדם והלב, עור, מוח ועוד. עוד יתרונות וחוזקות של החמוציות, בעמוד שלהן. החמוציות שלנו ללא תוספת סוכר ונהנות מסוכר טבעי בזכות רכז התפוחים.

מה צריך:

  • 1  כוס אורז בסמטי מלא
  • 4  כוסות מים
  • 2  כפות שמן זית
  • 1  בצל בינוני קצוץ
  • 1/2  כוס שקדים מולבנים
  • 1-2  כפות אבקת קארי
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2  כוס חמוציות מיובשות
  • זר כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

  1. שוטפים ומסננים את האורז, מניחים בסיר, מוסיפים את המים ומביאים לרת
  2. מוסיפים מלח לפי הטעם ומבשלים כ-35 דקות על אש בינונית.
  3. בינתיים מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הבצל עד שקצותיו זהובים קלות.
  4. כשהאורז מוכן מוסיפים לו את אבקת הקארי, הבצל והשקדים ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים חמוציות וכוסברה ומערבבים.
  6. מעבירים לקערת הגשה ומסתערים!

בתאבון!

יצא לך מעולה וגם צלמת את האורז שלך? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף 

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים