פנקייק שוקולדי ללא גלוטן

מה צריך:

רטובים:

  • כוס חלב צמחי כלשהו
  • ¼ כוס סירופ מייפל טהור
  • 2 כפות שמן זרעי ענבים/אחר
  • 100 גרם רסק תפוחים
  • כפית תמצית וניל (לא חובה)

יבשים:

  • 2/3 כוס קמח טף
  • כוס קמח שקדים/עדשים אדומות/חומוס (עם עדיפות לשקדים)
  • ½ כוס קמח טפיוקה/קורנפלור
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • כפית אבקת אפייה
  • קמצוץ מלח

הוראות הכנה:

1.שמים את כל הרטובים בקערה וטורפים היטב.

2.מוסיפים את היבשים ומערבבים עד לבלילה סמיכה ואחידה.

3.מחממים מחבת נון-סטיק עם טיפה של שמן, שופכים חצי מצקת מהתערובת למחבת ו"מיישרים" את הפנקייק לשכבה אחידה ע"י הזזה של המחבת. מחכים שיהיו בועות על כל השטח של הפנקייק ואז הופכים ומשאירים עוד כדקה (מרימים עם התרווד ומציצים לבדוק שמוכן).

4.הצעות לשדרוג ו/או המתקה:

לתוך הבלילה ניתן להוסיף נטיפי שוקולד צ'יפס או טבעות שוקולד מריר

מעל הפנקייק, מומלץ להגיש עם מייפל. בנוסף, אפשר להוסיף פירות מתוקים ו/או ממרח מייפל (בטעם ריבת חלב מטורף למי שטרם ניסה..) ו/או סילאן ו/או אחד ממרחי RUSTYS -אנחנו ממליצים כאן על ממרח שקדים חלבה.

בתאבון!

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

מתכון מעולה של מורן רסקין בכר, בעלת הבלוג המצליח VeganHighTechMOM ומייסדת המזווה 

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים