אינג'רה

הלחם האתיופי, סוג של טורטיה במרקם ספוגי ואוורירי העשוי בתהליך התססה של דגן בשם טף. טעמה של האינג'ירה חמוץ והיא מזכירה במרקמה את לחם הלחוח. האנג'רה נפוצה גם במטבח הסומלי והאריתראי ועם השנים היגרה למדינות מערביות היות הטף הוכרז "מזון על". הטף מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול. מאה גרם של טף מכילים כמות ברזל, סידן וחלבון המצויה בעשר ביצים או ב-1 ק"ג בשר, ולכן הטף מתאים גם לטבעונים הנמנעים ממזון שמקורו בבעלי חיים.

מה צריך:

  • קילו קמח טף
  • מים

הוראות הכנת הבלילה:

  1. שופכים לקערה את קמח הטף. ומוסיפים מים קרים בהדרגה תוך כדי בחישה.
  2. מערבבים עם כף עץ עד קבלת עיסה אחידה, בוצית ללא גושים.
  3. מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למשך לילה שלם.
  4. למחרת, לאחר שהבצק תפח והחמיץ מעט, מדללים אותו בעזרת מעט מים קרים ולשים שוב. 
  5. מוסיפים כ- 3/4 ליטר מים רותחים ובוחשים עד קבלת בלילה דלילה שדומה במרקמה לבלילת פנקייק. במידה והמים הרותחים לא מספיקים לתהליך, מוסיפים בהדרגה עוד מים קרים וממשיכים לבחוש עד שלא נותרים גושים.
  6. מכסים שוב ומניחים בצד (למשך כ- 6 שעות). מוסיפים כפית סודה לשתייה וישר עוברים לבישול. 

*אחרי שנוסיף את הסודה לשתייה, הבצק יבעבע ונראה קצף לבן מלמעלה.

להכנת האינג'ירה:

  1. מחממים מחבת עבה (עדיף טפלון) על אש גבוהה.
  2. משמנים מחבת במעט מאוד שמן.
  3. בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה שכבה דקה דקה על המחבת (בדומה להכנת פנקייק).
  4. בועות אוויר יופיעו על הבצק. יש להמתין עד שיסיימו להופיע ואז יש לכסות את המחבת עם מכסה למשך כדקה.
  5. כשהשוליים נפרדים בקלות מהמחבת, מוציאים ומניחים בצד להצטנן ובינתיים וחוזר חלילה.

בתיאבון

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים