קציצות תפוחי אדמה ממולאות בבצל ומשמשים

מה צריך:

  • 2 חופנים משמשים מיובשים
  • 6 תפוחי אדמה
  • 1 בצל גדול
  • חופן צנוברים
  • חופן עלי תרד או מנגולד
  • שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית כמון
  • אופציונאלי: קמח מצה/קמח חומוס

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. כשהם רכים מספיק מסננים מהמים, קולפים, ומועכים לפירה יחד עם המלח.
  2. קוצצים את המשמשים המיובשים
  3. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו כמה דקות, כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את המשמשים ואת הצנוברים, מערבבים ומטגנים כדקה, ואז מוסיפים את עלי התרד או המנגולד (את עלי המנגולד אפשר לקרוע לחתיכות גסות ביד) ואת התבלינים. מערבבים ומחכים שהעלים יצטמקו, כשהם מצומקים מכבים את האש.
  4. יוצרים מהפירה קציצות: לוקחים מעט פירה ומועכים אותו אל תוך כף היד ויוצרים באמצעו גומה קטנה בעזרת האצבע, ממלאים את הגומה בכף מהמילוי, וסוגרים אותה עם כמות דומה של פירה. מהדקים, מורחים בשמן זית בצד העליון (או בתערובת של שמן זית עם מעט קמח מצה או קמח חומוס), מניחים בתבנית נון-סטיק עם טיפה של שמן על הצד המרוח. מטגנים כמה דקות, בינתיים מורחים גם את הצד העליון בעזרת מברשת, הופכים ומטגנים עד השחמה גם את הצד השני

*ככה למען הסר ספק, שלב 2 ו-3, עושים בזמן שתפוחי האדמה משלב 1 מתבשלים.

בתאבון!

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

מתכון מעולה של מורן רסקין בכר, בעלת הבלוג המצליח VeganHighTechMOM ומייסדת המזווה 

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים