שוקולד ביתי

כמה נהדר ליהנות משוקולד איכותי ומעולה ללא חומרים משמרים, מייצבים, חומרי טעם וריח, סוכר לבן ועוד...

זהו מתכון פשוט להכנת שוקולד ביתי כנשנוש, קינוח או סתם ריפוי בעיסוק...

 מה צריך:

  • 90 גרם עיסת קקאו טהורה
  • 10 גרם חמאת קקאו טהורה
  • דבש איכותי / מייפל טהור – עבור המתקה ולכן הכמות לפי הטעם האישי
  • תערובת קצוצה גס: אגוזי מלך, לוז, שקדים, קשיו, צי'ה, פשתן טחון כולם טבעיים ולא מומלחים.
  • שבבי קקאו נא גרוס
  • מעט תמצית וניל טהורה
  • אופציונלי ממרח שקדים / ממרח אגוזים טבעי / טחינה מלאה.

הוראות הכנה


  1. ממיסים את עיסת וחמאת הקקאו *בבן מארי  ולאחר מכן מצננים מעט.

  2. מוסיפים המתקה, תערובת אגוזים, שבבי קקאו ותמצית וניל

  3. כאן יש שתי אפשרויות, להעביר לתבנית פרלינים או לשטח בתבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה.

  4. מעבירים תבנית למקרר עד התמצקות. אם בחרת באופציה של שיטוח ע"ג תבנית, יש להוציא מהמקרר לפני התגבשות מלאה, לחרוץ ריבועים בעזרת סכין ולהחזיר למקרר.

  5. לאחר שהשוקולד קשה, מוציאים מתבנית הפרלינים, או שוברים לקוביות ולהעביר לקופסה אטומה.

  6. ניתן לשמור במקרר או במקפיא.  

  7.  

*בן מארי – דרך להמסת הקקאו באמצעות הנחת חומר הגלם בקערה מתאימה או סיר קטן מעל סיר עם מים רותחים

בתאבון!

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

יוצרת המתכון, מורן איינשטיין - מנטורית לשינוי הרגלי אכילה ואורח חיים בריא

בעלת אתר ועמוד הפייסבוק briutme עם טיפים ומתכונים מעולים

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים