פשטידת חומוס, תרד ופטריות

פשטידה שרק מהשם שלה אפשר להבין שיש כאן חלום...בנוסף, החומוס בפשטידה נותן טוויסט בטעם ומרים את הערכים התזונתיים כמו חלבון וחומצה פולית (עוד על הערכים התזונתיים של החלבון בעמוד הפרטי של החומוס בתפזורת )

טיפ קטן לאלו ביננו שאוהבים לצלם את המנות: הפשטידה ממש פוטוגנית לפני אפייה, אז כדאי כמה קליקים לפני שמכנסים לתנור

מה צריך:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח חומוס
  • מים
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

למלית:

  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום טרי כתושות
  • חבילת מדליוני תרד קפוא
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות גס
  • 2 כפות שמן זית

>> תיבול: פלפל שחור, פלפל לבן, פפריקה מתוקה, מעט פפריקה חריפה, מעט מלח הימלאייה

>>לפני אפייה - פתיתי שימרי בירה

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

  1. לשים בקערה קמח חומוס, תבלינים ושמן זית ולערבב, להוסיף בהדרגה מים עד ליצירת בצק גמיש
  2. לשטח את הבצק בתבנית  מרופדת בנייר אפייה

הכנת המלית:

  1. להזהיב בכף שמן זית את הבצל להוסיף שום ותבלינים ולטגן למשך דקה נוספת
  2. להוסיף את מדליוני התרד, ולערבב עד שהם מתרככים, להוסיף את הפטריות עד לאידוי מלא
  3. להניח את התערובת על הבצק ולפזר פתיתי שימרי בירה
  4. לאפות בתנור שחומם מראש כ- 25 דקות
 

 בתאבון!

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף
 

יוצרת המתכון, מורן איינשטיין - מנטורית לשינוי הרגלי אכילה ואורח חיים בריא

בעלת אתר ועמוד הפייסבוק briutme עם טיפים ומתכונים מעולים

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים