חריימה טבעוני

קציצות חריימה טבעוניות, ללא גלוטן בטעם משגע. הקציצות כוללות אצות נורי המכילות יוד. יוד נמצא בעיקר באצות ים, לכן כדאי לצרוך אצות שכן הן הן קלות לעיכול, מכילות סיבים תזונתיים בעלות יכולת לנטרל רעלים, מקלות על עצירות כרונית, מוסתות את חילוף החומרים, מכילות המון מינרלים ומאזנות חומציות.

מה צריך:

לכ- 13 קציצות:

  • חבילת טופו (400 גרם)
  • 1 צרור כוסברה
  • 4\1 פלפל ירוק חריף
  • 2 דפי אצות נורי – אצות לסושי
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2\1 כוס קמח אורז

לרוטב:

  • 4 פלפלים אדומים קצוצים
  • 1 פלפל ירוק חריף בשלמותו
  • 5 שיני שום חתוכות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון כורכום
  • 7 עגבניות מרוסקות
  • 4\1 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 3 כוסות מים

 הוראות הכנה

הקציצות:

לחמם תנור ל- 180 מעלות, להכניס את כל המרכיבים לבלנדר עד קבלת תערובת אחידה, ליצור קציצות ולאפות בתנור למשך 25 דק'  

להכנת הרוטב

  1. בסיר רחב מניחים את הפלפלים הקצוצים , הפלפל החריף בשלמותו – אם מעדיפים טעם חריף יותר ניתן לחתוך את הפלפל לרצועות דקות, השום ועגבניות מרוסקות – ומערבבים.
  2. לאחר 10 דק' מוסיפים את הכוסברה, התבלינים והמים
  3. מבשלים למשך חצי שעה על אש נמוכה עם מכסה
  4. לאחר שהרוטב מוכן מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים למשך 10 דק'נוספות.

בתאבון

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

מתכון מעולה של ליבי לוי, מנהלת תכניות תזונה online לנשים שרוצות לאכול טוב ולהרגיש מעולה, נטורופתית מתמחה בבעיות מערכת עיכול, מפתחת מתכונים למצבי בריאות שונים. מתכון זה מתוך חוברת המתכונים לראש השנה של ליבי, ניתן להוריד גרסה להדפסה: https://libbyhealth.com/roshhashanah/

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים