לביבות מתוקות

מה צריך:

  • שני שליש כוס טחינה
  • שליש כוס מייפל
  • מיכל קטן רסק תפוחים ללא סוכר (113 גרם)
  • שתי כפות שומשום חצי כפית קינמון
  • כוס (מאתיים ארבעים גרם) גזר מגורד גס
  • כוס (מאתיים ארבעים גרם) *דוחן מבושל
  • שישים גרם אגוזי מלך
  • שתי כפות קמח שיבולת שועל
  • תפוח גרנד סמית קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • כפית שמן שומשום
  • קורט מלח הימלאיה
  • קורט פלפל שחור
  • לקישוט: מעט קמח קוקוס קינמון

*איך מבשלים דוחן?

שוטפים היטב ומסננים כוס דוחן, מחממים מעט שמן בסיר וקולים את הדוחן כשתי דקות, מוסיפים 2 כוסות מים פושרים ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כ10 דק או עד שהמים מתאדים, מורידים מהאש אך משאירים 10 דק מכוסה במגבת והמכסה מעליה. עבור המתכון שלנו נשתמש בכוס דוחן מוכן ומבושל

הוראות ההכנה:

  1. בקערה גדולה מניחים יחד את הדוחן, הגזר, אגוזים, שומשום וקינמון.
  2. בינתיים מערבבים בקערה נפרדת טחינה, מייפל, רסק תפוחים ושמן שומשום. מערבבים היטב בעזרת מטרפה ומוסיפים לקערה הגדולה.
  3. מערבבים היטב יחד, מוסיפים קורט מלח ופלפל ושתי כפות קמח שיבולת שועל , מערבבים היטב.
  4. יוצרים לביבות בעזרת הידיים ומניחים על נייר אפיה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכחצי שעה. (במידת הצורך ניתן להוסיף עוד כף שיבולת שועל/עוד טחינה גולמית)
  5. מצננים ומפזרים מעל כל לביבה מעט קמח קוקוס וקינמון.

בתיאבון

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף 

וצרת המתכון,  מור ולין-כינה אוכל בריא, מחטב וטעים טעים וגם מעצבת ובעלת המותג האהוב pioo pioo 

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים