קציצות עדשים ושקדים ברוטב עגבניות

הקציצות הנהדרות האלו הן ללא גלוטן בזכות קמח שקדים. ליצירתיים ביננו אפשר לגוון בסוג הקטניות בהתאם למה שיש מושרה בבית, אנחנו כאן בחרנו עדשים ירוקות. עדיף להשתמש בעדשים מונבטות בזכות הערכים התזונתיים שפורצים החוצה בזמן ההנבטה אבל אפשר כמובן להשתמש בעדשים מושרות.

מה צריך:

 >> לקציצות:

  • 1 כוס עדשים ירוקות או חומות
  • ½ כוס קמח שקדים
  • בין 1/2 צרור ל- צרור של פטרוזיליה, לפי הטעם
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 ראש שום – לאוהבים שום. אם יש התנגדות בבית.. אפשר לוותר
  • 1 שן שום קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית מלח

>> לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2  פחיות שימורי עגבניות מקולפות
  • 1 כוס מים
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה:

להכנת הקציצות:

  1. משרים את העדשים במים לפחות ל-12 שעות (אם רוצים להנביט, אפשר לרשום בשורת חיפוש "הנבטה" ולהגיע להוראות ההנבטה) ומסננים.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות, מכניסים את ראש שום שלם לתנור. אחרי רבע שעה בודקים אותו עם קיסם. כשהוא רך מספיק מוציאים אותו ומניחים אותו להתקרר. כשמתקרר מוציאים את תוכן השום ומוסיפים ליתר רכיבי הקציצות בעת הטחינה (רק התוכן של השום – ללא הקליפה).
  3. שמים במעבד מזון את כל רכיבי הקציצות וטוחנים כשתי דקות עד לעיסה אחידה (עוצרים ובודקים, אם ניתן לכדרר כדור יחסית בקלות זה מוכן).
  4. מחממים שמן זית במחבת (שתי הכפות)
  5. יוצרים קציצות עם ידיים רטובות מעט (כדאי לשמור על ידיים רטובות קלות כדי ליצור קציצות בקלות בלי שידבקו לידיים) ומניחים במחבת, לוחצים עליהן מעט עם המרית כדי לשטח אותן ומטגנים מכל צד כשלוש דקות (עד שהן משחימות). 
  6. כעקרון הקציצות מוכנות לאכילה, אפשר לאכול אותן ממש ככה, עם טחינה לדג'

*ניתן לאפות במקום לטגן. יש למשוח את הקציצות במעט שמן זית, להניח על נייר אפייה ולאפות.


להכנת הרוטב:

  1. מטגנים את הבצל לשקיפות, מוסיפים את שיני השום הכתושות ומטגנים עוד כדקה.
  2. מוסיפים את תוכן שתי קופסאות השימורים, מערבבים וקצת מועכים את העגבניות לתוך המחבת בעזרת מרית.
  3. מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות לצמצום הרוטב.
  5. מכניסים את הקציצות (בשתי שכבות) ומבשלים כמה דקות נוספות, עד שהרוטב מצטמצם.

בתאבון!

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

מתכון מעולה של מורן רסקין בכר, בעלת הבלוג המצליח VeganHighTechMOM ומייסדת המזווה 

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים