אגר אגר

אגר אגר

28.00 ₪
אבקת אגר אגר, במשקל 100 גרם
   
תכולה 100 גרם
במה כדאי לשלב? במתכוני ג'לי ודומיהם

טיפים מהמזווה:

אגר אגר, (agar-agar) נקרא גם קנטן, תמצית מאצות אדומות שמקורן בצ'ילה מזרח אסיה, האגר נמכר כפתיתים או כאבקה ומשמש כתחליף בריא לג'לטין, החומר האחראי לתכונות העיבוי וההתקשרות הוא הגלוס שבזכותו מתאפשר להסמיך גלידות, סוכריות, ריבות, מרקים, מקפא, ובעיקר ג'לי. אגר נמצא בשימוש לטיפול בבעיות עיכול, סכרת , הורדת כולסטרול ואף מצוי במגוון מוצרים המיועדים להרזיה וזאת בשל תכולת הסיבים הגבוהה שבו. נטילת אגר למשך 12 שבועות בסמוך לתפריט דיאטה הראו תוצאות של ירידה במשקל בחולים מסכרת מסוג 2. ישנם מחקרים המראים כי נטילת אגר בסמוך לטיפול באור אצל ילודים מקצר את משך זמן צהבת תינוקות. הוא נטול טעם אך עשיר בחלבון ויוד. יכולת ההתקרשות של האגר תלוי גם בחומרים שאיתו האגר מתערבב, חומרים המכילים אנזימים או חומרים חמוצים כמו אננס, פפאיה, תותים, שוקולד לא יאפשרו את הפיכת האגר לג'ל בקלות ב- 100 גר' אגר אגר כ -600 מ"ג סידן ,770 מ"ג מגנזיום,1125 מ"ג אשלגן ,כמו כן הוא מכיל חומצה פולית, אבץ ועוד. יש שלכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com