אבקת קקאו אורגנית - שקד תבור

אבקת קקאו אורגנית - שקד תבור

מחיר רגיל: 28.00 ₪

24.10 ₪

אבקת קקאו אורגנית - 100% קקאו, של שקד תבור
   
תכולה 250 גרם
איך כדאי לאחסן? במזווה או במקרר
במה כדאי לשלב? בקינוחים, בשוקולדים, בעוגות, במשקאות אלכוהוליים, בשייקים, בממרחים

טיפים מהמזווה:

אבקת קקאו מופקת מפולי עץ הקקאו שיובשו ונטחנו לאבקה כהה . ישנם מספר סוגי פולים הנבדלים בצבע, בטעם ובריח. טעמם אינו מזכיר קקאו אלא רק לאחר ייבושם והתססתם הם משנים את צבעם וטעמם. מקורו של הקקאו באמריקה המרכזית והדרומית ובאפריקה, כיום רוב הקקאו מגיע מחוף השנהב, ברזיל גאנה, ניגריה, אינדונזיה, גינאה החדשה ומכסיקו. יש האומרים ששבט המאיה השתמש בקקאו כמטבע לסחר, לטקסים ואף למאכל כשוקולד ומשקאות לייצור קג' אחד של שוקולד זקוקים בין 300 ל-500, כאשר כל פרי מכיל בין 20-70 פולים בצורת שקד. הפולים נקטפים לאחר הבשלתם, ומיובשים עד התססתם במגשי ענק בחום השמש או ע"י מנורת חימום לאחר מכן הקליפה והנבט מוסרים ובאמצעות אבני ריחיים הם נמעכים, כך שהחלק השומני יוצא החוצה ונוצרת עיסה, לייצרת האבקה העיסה נטחנת לאבקת הקקאו. אם תהליך נעשה בצורה לא מדוייקת, ארוך מידי או קצר מידי איכות הפולים תהרס והם עלולים להעלות עובש או להפוך למרירים מידי. שוויץ נחשבת לצרכנית השוקולד הגדולה ביותר, כ- 12 ק"ג שקולד בממוצע לאדם בשנה, בארץ רק 4 ק"ג בשנה וזאת למרות שצריכת השוקולד הוכפלה הולנד נחשבת לייצרנית הגדולה ביותר של קקאו , ואחריה ארצות הברית. הקקאו נחשב לבריא במיוחד בגלל הריכוז הגבוהה של נוגדי חמצון המגינים על גופנו מפני רדיקלים חופשיים- מחקרים מצאו כי צריכת כמות קטנה של שוקולד מריר המכיל מעל 60% אחוזי קקאו, מדי יום מפחיתה את הסיכון ללקות בהתקף לב או שבץ מוחי. זאת בזכות נוגדי חימצון ונוגדי דלקת המצויים בשוקולד, כמו כן נמצא כי הוא משפר את הרגישות להורמון האינסולין ובכך מפחית את הסיכון לסוכרת. בכוס אבקת קקאו 429 גרם מגנזיום שהם כ- 107% מצריכת המגנזיום היומית המומלצת,המגנזיום מרפה שרירים, משפר את זרימת הדם, מרגיע כאבי ראש תומך בלב ועוד בכוס אבקה כ 39% מהצריכה היומית המומלת לאבץ התורם לחיזוק מערכת החיסון ואף מעורב באלפי ריאקציות בל הגוף מהעור לציפורניים ועד השיער ... הקקאו מכיל גם אבץ, נחושת, אשלגן, כרומיום ועוד מינרלים רבים. יש האומרים כי צריכת קקאו מפולים גולמיים משפרת את מצב הרוח, מונעת דיכאון וחרדה וזאת בזכות חומצת אמינו בשם טריפטופן החיונית לייצור מוליך עצבי בשם סרטונין. על מנת להינות מהייתרונות הבריאותיים של השוקולד כדאי לצרוך שוקולד שאינו מכיל שומנים או סוכרים ולכן מומלץ להכינו לבד. יש לכם שאלות נוספות על המוצר? מוזמנים לפנית במייל לליבי לוי גרינברג , יועצת לתזונה טבעית ומנחת סדנאות לאורח חיים בריא , כותבת הבלוג ״מפרגנת בריאות״ libbyle@gmail.com