האמרנט מוכר כדגן, למרות שבפועל מדובר בזרע (כמו הקינואה) מקור האמרנט מדרום אמריקה והוא נחשב כ"מזון על". מדובר בזרע פחות מוכר בקרב המזונות מהצומח, יש הטוענים כי זה נובע מכך שהאצטקים (השליטים במקסיקו במאה ה-15), ייחסו לו כוחות על־טבעיים בטקסי פולחן, וייתכן שהיה איסור להשתמש בו במשך מאות בשנים.
שמו העברי הוא ירבוז והוא בעל סגולות רבות. הזרע הוא ללא גלוטן ויש בו פי שלושה סיבים מאשר בחיטה.
האמרנט מכיל פי שניים יותר סידן מאשר בחלב, הוא עשיר בסידן, ברזל, נחושת ומגנזיום.
ניתן לשלב עם דגנים וזריעם שונים לשדרוג כל תבשיל, הוא מתאים לדייסות, מרקים, קציצות ועוד