דאל עדשים ותפוחי עץ

מה צריך
(ארבע מנות)

 

  • גזר גדול
  • בצל
  • תפוח עץ
  • 6 שיני שום
  • כפית אבקת קארי גדושה (הטריות חשובה)
  • חצי כפית אבקת ג׳ינג׳ר
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כוס וחצי עדשים אדומות (רצוי מאד שלמות, ולא מהסוג החצוי)
  • חצי פחית חלב קוקוס
  • כפית מלח
  • כוסברה לקישוט

אופן ההכנה

  • קוצצים את הבצל. את הגזר והתפוח מגרדים בפומפיה
  • מחממים סיר ומטגנים אותם בכף שמן כ5 דקות
  • מוסיפים שום ותבלינים מלבד המלח ומערבבים עוד 5 דקות
  • מוסיפים את העדשים ו3.5 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות על אש בינונית
  • מוסיפים את הקוקוס, ועוד מעט מים אם רוצים
  • מבשלים 10 דקות אחרונות או עד שהעדשים מתפרקות מעצמן.
  • להגיש עם כוסברה, יוגורט והרבה אורז לבן ליד

בתאבון!

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים