החמין הצמחוני ל דינה

חמין הוא מאכל שבכל בית יש את הטעם הייחודי, את סימן ההיכר שלו. "הסימן" עובר מדור לדור ולעיתים, יש אמיצה/"חצופה" אחת במשפחה שמוסיפה קצת מהאופי שלה לתבשיל ונותנת לו "טוויסט" אישי או תוספת מעדה אחרת שמתגנבת לתבשיל. מה שבטוח הוא שלכל המתכונים יש מקום כאן במזווה. אז אספנו מתכוני חמין של בשלניות שאנחנו אוהבים, מוזמנים לראות לאיזה אתם מתחברים וכמו תמיד, מוזמנים לשתף אותנו בתמונות ומתכונים שלכם.

מה צריך:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1 שקית שעועית אדומה
  • 1 שקית גרגירי חומוס
  • 3/4 כוס גריסי פנינה
  • 5 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • כפית כורכום
  • 1/4 כפית כמון
  • 3 כפות סילאן

אוכן ההכנה:

  1. משרים את השעועית והחומוס למשך לילה – כל אחד בקערה נפרדת
  2. בסיר גדול מחממים את השמן מוסיפים את הבצל עד להזהבה
  3. מוסיפים את השום
  4. מניחים על הבצל והשום את תפוחי האדמה ומעליהם את גרגירי חומוס, השעועית והגריסים ויוצקים 2 כוסות מים רותחים.
  5. בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים והסילאן .לאחר שעורבבו היטב, שופכים את תערובת התבלינים לתוך הסיר.
  6. מוספים עוד מים רותחים במידת הצורך כך שכמות המים כפולה מהגובה של הרכיבים.
  7. מחממים על אש בינונית למשך שעה. טועמים, משפרים טיבול לפי הטעם, רואים שיש מספיק מים בסיר – כפול מגובה רכיבים ומכניסים לתנור למשך הלילה בחום של 100 מעלות.
  8. חצי שעה לפני הגשה יש לבשל ביצים קשות בנפרד ולהוסיף לאחר מכן לתבשיל.

בתאבון!


יצא לך מעולה וגם צלמת

אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים