סלט מש מאודה

אם אצלך אידוי הוא עניין שבשגרה, הסלט הזה קל קליל. אם זה פחות ביום יום שלך, אז אפשר לחשוב שמדובר באתגר קטן, אבל... משתלם.

עוד דבר, אפשר או מומלץ (תלוי מה עמדתך בעניין הנבטה) להנביט את המש, היתרון בין היתר הוא שיפור הערכים התזונתיים של המש (ובכלל של כל הקטניות שמנביטים)

להסבר על הנבטה >>

 מה צריך:

  •  ½  כוס מש מושרה במים 12 שעות
  • 1 גזר חתוך לז'וליאנים (רצועות צרות וארוכות, דומות לגפרורים, או פשוט – כמו בתמונה..)
  • 3  כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית חרדל
  • מלח
  • 2 חופנים גרעיני דלעת
  • 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
  • >> אופציה: כף טחינה

הוראות הכנה:

1. מסננים את המש (1/2  כוס) ושמים אותו בסלסלת אידוי מעל מים רותחים, מאדים כך רבע שעה עד 20 דקות (בודקים אחד אחרי רבע שעה. אם רך מספיק, מורידים מהסיר. אם לא ממשיכים עוד כמה דקות). המרקם צריך להישאר פריך מעט ולא עיסתי, רך מאוד כמו כשמבשלים מש.

2. בזמן האידוי שם המש מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת קטנה 3 כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון, כפית חרדל ומלח.  מנערים היטב, טועמים ומתקנים במידת הצורך.

3. בתם האידוי, מוסיפים לשעועית את רצועות הגזר, את גרעיני הדלעת ואת הפטרוזיליה הקצוצה  שופכים מעל את הרוטב ומערבבים.

>> אפשר להוסיף כף טחינה גולמית מעל הסלט כשהוא עוד חם לשדרוג הסלט...אבל זה עניין של טעם

בתאבון!

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

מתכון מעולה של מורן רסקין בכר, בעלת הבלוג המצליח VeganHighTechMOM ומייסדת המזווה 

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים