מתכון אורז חגיגי אושפלו ללא גלוטן

מנת אורז היא התוספת האולטימטיבית לשולחן, אהובה על כולם וכמעט אי אפשר לטעות בה! בקשנו מליבי לוי להכין לנו מנת אורז משודרגת וזה מה שיצא 😊 כדאי לצרוך אורז עד 3 פעמים בשבוע מאחר והוא מכיל ארסן, חשיפה ממושכת לארסן גם בריכוז נמוך עלולה לפגוע בבריאות. ליבי ממליצה להשתמש באורז של ג'מוקה, בו נמצאה כמות ארסן נמוכה יחסית.

 מה צריך:

  • 2  כ ו ס ו ת  א ו ר ז  ב ס מ ט י  א ו  י ס מ י ן
  • 2  כ פ ו ת  ש מ ן  ז י ת
  • 1  ב צ ל  ג ד ו ל  ח ת ו ך  ל ר צ ו ע ו ת  ד ק ו ת
  • 3 1  ש י נ י  ש ו ם ק צ ו צ ו ת
  •  8  ג ז ר י ם  ק ל ו פ י ם  ו ח ת ו כ י ם ל ר צ ו ע ו ת ד ק ו ת
  •  ½ 1   כ ו ס  ח ו מ ו ס  ש ה ו ש ר ה  ל מ ש ך  ה ל י ל ה
  • 1  כ ף ז ר ע י  כ ו ס ב ר ה  ט ח ו נ י ם
  • 1  כ ף  ז ר ע י  כ מ ו ן  ט ח ו נ י ם
  • 1 כ פ י ת  ב ה ר ט 
  • י ם מ ל ח  פ ל פ ל  ל פ י  ה ט ע ם
  •  ¾   1  כ ו ס  מ י ם  ר ו ת ח
  • 1  כ ו ס צ י מ ו ק י ם / גרעיני רימון (תלוי בעונה)

הוראות הכנה

  1. להשרות את האורז למשך חצי שעה במים חמים, לשטוף היטב ולסנן עד שכל העמילן יוצא מהמים (כאשר המים נקיים)
  2. לטגן את הבצל והשום בשתי כפות שמן
  3. להוסיף את הגזר, לכסות את הסיר ולבשל למשך 5 דק'
  4. להוסיף את התבלינים ואת החומוס, לכסות בחצי כוס מים רותחים ולבשל למשך 5 דק' נוספות
  5. להוסיף את האורז ולערבב
  6. להוסיף את שארית המים (כוס ורבע) להנמיך את האש, לכסות ולבשל למשך 20 דק' על אש נמוכה
  7. לכבות את האש ולהשאיר מכוסה למשך 10 דק' נוספות
  8. להוסיף חצי כוס צימוקים קצוצים או גרעיני רימון ולהגיש

בתאבון

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

מתכון מעולה של ליבי לוי, מנהלת תכניות תזונה online לנשים שרוצות לאכול טוב ולהרגיש מעולה, נטורופתית מתמחה בבעיות מערכת עיכול, מפתחת מתכונים למצבי בריאות שונים. מתכון זה מתוך חוברת המתכונים לראש השנה של ליבי, ניתן להוריד גרסה להדפסה: https://libbyhealth.com/roshhashanah/

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים