שווארמה כוסמת ירוקה

מה צריך:

  • 2 כוסות כוסמת ירוקה יבשה
  • 2.5 כוסות מים
  • מעט מלח הימלאיה
  • כפית מכל תבלין (או לפי הטעם האישי): פלפל שחור, כורכום, כמון, פפריקה מתוקה, מיורן.
  • 2 בצלים גדולים
  • 3 עגבניות ו/או עגבניות שרי בשלל צבעים

הוראות הכנה:

  1. משרים את הכוסמת בקערה עם מים למשך הלילה או לפחות לשעתיים במידה וממהרים.
  2. מסננים, מעבירים לבלנדר, מוסיפים את התבלינים והמים וטוחנים עד שנוצרת בלילה אחידה כמו של בלינצ'ס.
  3. מכינים מהתערובת "בלינצ'סים": מחממים מחבת נון-סטיק על חום גבוה, שופכים מעט מהבלילה בשכבה אחידה, מחממים עד שמתקבל גוון אחיד, הופכים ומחממים חצי דקה נוספת.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה משומן במעט שמן זית, חותכים את ה"בלינצ'סים" לרצועות דקות, רבעים או לפי מידת הבשרניות שתעדיפו, ומניחים בתבנית.
  5. מתבלים עם מעט מלח הימלאיה, כפית פלפל שחור וכף שטוחה מכל תבלין: כורכום, כמון, פפריקה מתוקה ומיורן. מוסיפים 3 כפות שמן זית ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את הבצלים כשהם פרוסים דק ואת העגבניות כשהן חתוכות לרבעים ופרוסות דק ו/או את עגבניות השרי ומערבבים היטב.
  7. אופים כ-20 דקות – חשוב לוודא שהנתחים לא מתייבשים ונשארים עסיסיים וזוללים.

בתיאבון

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

יוצרת המתכון, מורן איינשטיין - מנטורית לשינוי הרגלי אכילה ואורח חיים בריא

בעלת אתר ועמוד הפייסבוק briutme עם טיפים ומתכונים מעולים

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים