עוגת אגוזים ופירות יבשים – פאן פורטה

העוגה הזו הצטרפה למזווה במקור בט"ו בשבט, אבל, ט"ו בשבט יש רק פעם בשנה וחגיגות, אירוח ופינוקים יש עוד הרבה פעמים במהלך השנה...

מה צריך:

  1. 100 גר' משמש
  2. ¼ כוס ברנדי / ויסקי/ פורט
  3. 250 גר' אגוזי פקאן
  4. 100 גר' אגוזי מלך
  5. 50 גרם פיסטוק
  6. 50 גרם שקדים
  7. 250 גר' חמוציות מיובשות
  8. 1 לימון – נשתמש רק בקליפה
  9. ¾ כוס קמח
  10. 1/8 כפית פלפל שחור
  11. 1/8 כפית ג'ינג'ר טחון
  12. 1/8 כפית אגוז מוסקט
  13. ¼ כפית קינמון
  14. ¼ כוס סוכר חום
  15. ¼ כוס מייפל טהור

 הוראות הכנה:

  1. חותכים לרבעים את המשמשים ומשרים בברנדי (או המשקה המעודף)
  2. משרים חמוציות בכוס מים חמים
  3. שוברים את כל האגוזים ביחד לחתיכות בינוניות ( לא גדולות מדי אבל גם לא אבקה)
  4. בתוך קערת ערבוב מוסיפים את הקמח, גרידת לימון שלם, שברי האגוזים, פלפל שחור, גי'נג'ר, אגוז מוסקט, קינמון ומערבבים היטב
  5. מסננים את החמוציות מהמים ומוסיפים את החמוציות לקערה
  6. מסננים את המשמשים מתוך הברנדי (או מה שנבחר) – שומרים את המשקה בתוך סיר
  7. מוסיפים את המשמשים המסוננים אל הקערה
  8. אל סיר הברנדי מוסיפים את הסוכר החום והמייפל – ומבשלים עד המסת הסוכר
  9. שופכים את תכולת הסיר את תוך הקערה ומערבבים היטב
  10. לוקחים תבנית אינגליש קייק, משמנים ומרפדים בנייר אפייה.
  11. שופכים את תכולת הקערה לתבנית ומהדקים היטב היטב עם האצבעות- כך שהעוגה דחוסה טוב טוב בתבנית
  12. אופים במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות
  13. בתום האפייה, מוציאים את העוגה, הופכים את העוגה ומוציאים אותה מהתבנית- עם! הנייר אפייה ונותנים לה להצטנן.
  14. כשהעוגה קרה, ניתן להוריד את נייר האפייה ולפרוס לפרוסות דקות

בתאבון!

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

מתכון מעולה של ניבה בנטו (הלוא היא ניבה גולדצוויג ), המאסטרית של מנות *הבנטו היפנית, סדנאות בנטו, סדנאות בישול טבעוני, ארוחות שף טבעוניות וציור באוכל.

*בנטו- ארוחת טייק אווי יפנית בקופסה

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים