סלט בורגול עם סלק מקורמל

 
מה צריך:
 
  • סלק אחד טרי, קלוף וחתוך לקוביות
  • חצי כוס בורגול דק
  • כוס מים
  • גזר אחד, חתוך לג'וליאנים
  • 2 כפות שמן זית לטיגון, וכף נוספת בסוף
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • כפית סוכר קוקוס או סוכר חום
  • מים להוספה למחבת, לפי הצורך
  • חופן שומשום
  • כף טחינה גולמית, או יותר, לפי הטעם
  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • חצי כפית מלח
הוראות הכנה:
  1. שמים את הבורגול (חצי כוס) בקערה ושופכים עליו (כוס) מים רותחים. מומלץ לכסות את הקערה בצלחת, זה שומר על האדים בפנים. המים ייספגו בבורגול עד שנסיים עם הסלק.
  2. מחממים מחבת ומוסיפים את השמן זית וחומץ בלסמי (2 כםות מכל אחד), וכפית סוכר. מכניסים את הסלק למחבת ומאדים אותו עם מכסה, תוך כדי ערבוב מדי פעם. אם הנוזלים מתחילים להתאדות והמחבת נראית לכם יבשה מדי, תוסיפו מים (חמים), כף או שתיים בכל פעם לפי הצורך.
  3. אחרי 20 דקות, בודקים את הסלק, טועמים אחד ואם הוא מוכן מכבים את האש. אם לא ממשיכים ובודקים כל שתיים שלוש דקות שוב. מוכן זה אומר שהסלק נגיס ורך יותר מאיך שהוא נכנס למחבת אבל עדיין לא מושי.
  4. כשהסלק מוכן בודקים שכל המים נספגו בבורגול, ומפוררים אותו קצת עם מזלג. מוסיפים את הבורגול למחבת ומערבבים עם הסלק והרוטב במחבת. מוסיפים את הגזר, השומשום ונותנים ערבוב נוסף.
  5. עכשיו ניתן להוסיף עוד כף שמן זית להעשרת הטעם, לסחוט חצי לימון, להוסיף את המלח וקצת טחינה גולמית (כן, אני מוכנה לשים טחינה על כל דבר).

בתאבון

יצא לך מעולה וגם צלמת? אנחנו תמיד שמחים לראות : ) וגם לשתף

לשיתוף הדף

מתכונים נוספים